Projektplan

Bakgrund

Mitt projektarbete är kopplat till den praktik vi har till våren då jag planerat att åka till Spanien och SOS Animals. SOS animals är en organisation som arbetar med hemlösa hundar och för att ge dessa ett riktigt hem. Större delen av hundarna de har på sin verksamhet är tagna från gatan med några är också hundar som misskötts i sitt förra hem. Jag vill åka ner till SOS Animals för att få vara en del i allt arbete med hundarna. Anledningen till att jag vill åka dit är flera, dels för att känna att jag gör en god gärning för de hemlösa hundarna – få vara med och rädda deras liv! Men även för att jämföra hundarnas värde och spanjorernas syn på hundar jämfört med svenskars syn. Det skulle vara väldigt intressant och lärorikt att åka dit tror jag för att det bidrar till en bättre syn av verkligheten.

Själva projektarbetet blir då alla förberedelser som krävs för att kunna åka till praktiken så som sponsorer, stipendium, problem, fakta etc.

Syfte/problemformulering

Syftet med mitt projektarbete är att göra en broschyr för att inspirera andra till volontärarbete och adoption för att erbjuda det som alla djur verkligen förtjänar, ett kärleksfullt hem!

Jag har tänkt att jag ska göra en broschyr eller liknande från mitt besök i Spanien. I den vill jag ha med hur man som svensk medborgare kan hjälpa hundarna i Spanien genom – att arbeta som volontär, skicka pengar och adoptera en hund. Jag vill också få fram arbetet de gör där nere, från att en hund tas in till verksamheten och fram till att den adopteras – även då jämföra om det är någon skillnad mellan gatuhundar och misskötta hundar samt adoption inom Spanien och till andra länder. Jag valde detta som mitt problem eftersom jag ändå känner att det går att genomföra arbetet utan att det blir för stort.

Förutom min broschyr så kommer jag blogga när jag är i Spanien och beskriva vad jag gör, hur det är och allt som händer där nere. Jag ska också göra en hemsida – som är kopplad till min blogg – där jag lägger upp allting innan resan såsom min idé, mina förberedelser, sponsorer och även kontaktuppgifter. Detta gör jag dels för att andra människor ska kunna inspireras av mitt arbete men även för att kunna erbjuda sponsorerna reklam som tack och om det är något företag som vill vara med och sponsra men som jag inte tagit kontakt med.

Blogg- www.hundlivespania.blogg.se
Hemsida – www.hundlivespania.n.nu

Metod (genomförande)

Jag har valt att göra mitt projektarbete själv eftersom jag känner att de kan uppstå vissa komplikationer när man jobbar tillsammans med andra så som arbetsfördelning, fakta på olika ställen, olika kontakter osv. Jag har vissa delmoment i mitt projekt som jag behöver lösa, och dessa är:

-          Söka sponsorer och stipendium Eftersom vi inte får bekosta resan själva så måste jag samla in pengar till min resa. Detta har jag tänkt göra genom att söka skolans stipendium och försöka hitta sponsorer. För att söka skolans stipendium ska jag göra en bra presentation om mina tankar och idéer samt mitt mål för resan och sedan presentera detta. För att söka sponsorer så ska jag också använda mig av min presentation och komma ut till olika företag och presentera den, det jag kan erbjuda i gengäld är en logga och länk på min hemsida samt att jag kan bära reklamprodukter på bilder eller eventuellt ta med reklamprodukter ner till Spanien.

-          Blogg och hemsida Jag ska göra en blogg och en hemsida för att inspirera andra människor och redovisa mitt arbete. Anledningen till att jag gör både blogg och hemsida är för att på hemsidan kan jag dela upp fakta i olika kategorier då jag kan skriva mitt syfte, loggbok, sponsorer och liknande på olika platser vilket är lätt att navigera sig mellan. Bloggen gör jag för att jag ska kunna blogga när jag väl är i Spanien genom telefonen och en blogg app. Dessa sidor kommer vara länkade till varandra så att man lätt kan hoppa mellan de båda sidorna.

-          Språk För att kunna åka ner till Spanien kanske det kan vara bra att kunna några simpla fraser för att göra sig förstådd och även förstå. Kanske ska jag sätta ihop min egen ”språk-guide” där jag har enkla fraser och ord som jag kan bära med mig. Jag har även tänkt att ta med mig en engelsk ordbok till Spanien då de flesta kan engelska och om de då kommer termer jag inte vet vad de betyder så kan jag söka upp dessa.

-          Resan dit och hem För att kunna åka ner till Spanien måste jag såklart fixa flygbiljetter. Jag behöver jämföra priser och bolag samt bestämma avresedatum och hemresedatum. Detta är mest praktiska saker som ska lösas men är en av de viktigaste delarna för att jag skall kunna genomföra min praktik.

-          Utrustning Kanske behövs det någon speciell utrustning för arbetet? Det kan vara kläder och skor för att klara av vädret där nere, internet i mobilen för att kunna blogga. Frågeformulär för att kunna göra min broschyr och liknande saker jag kan behöva.

-          Broschyr Till sist behöver jag även sammanställa min information till den broschyr jag valt att göra.

Presentation

Jag har tänkt presentera mitt arbete muntligt, dels genom att visa min hemsida och blogg och förklara hur det är uppbyggt och vad min tanke med dem är. Jag kommer även redovisa min broschyr och skicka runt denna så att alla får möjlighet att läsa den, syftet med den är att sprida informationen och detta blir då ett bra tillfälle. Jag har även tänkt sätta upp broschyrer på skolan så att även andra kan ta del av dem och inspireras. För att sprida informationen ytterligare har jag tänkt lägga upp min broschyr på min hemsida/blogg så att även utomstående kan läsa och ta del av informationen.

Tidsplan

Nedan följer min preliminära planering för hur jag ska lägga upp arbetet. Självklart kommer det tillkomma vissa saker samt tas bort vissa men detta är grunden till mitt arbete. Det kan också förekomma att jag har fel tidsuppfattning vilket gör att saker och ting kan komma att flyttas men med denna planering. Inför praktiken, inlämningen och redovisningen har jag satt upp att arbetet ska vara färdigt två veckor innan och det är för att ha lite tid tillgodo om något oförväntat skulle ske.

 

 

Vecka

Att   göra i Skolan

Att   göra hemma

Övrigt

40

Projektplan, möjliga sponsorer

 

 

41

Powerpoint stipendie skolan.

 

 

42

Powerpoint för spons.

 

 

43

Personligt brev till sponsorer, PP

 

 

44

HÖSTLOV

 

 

45

Kontakta sponsorer

 

 

46

Kontakta sponsorer

 

 

47

STUDIEDAG

 

 

48

 

 

 

49

 

 

 

50

 

 

 

51

Färdig med sponsorer

 

 

52

JULLOV

 

 

1

JULLOV

 

 

2

Sammanställning pengar

 

 

3

Utrustning

 

 

4

Utrustning

 

 

5

Förbereda blogg

 

 

6

Förbereda blogg

 

 

7

SPORTLOV

 

 

8

”Problem” färdigställt

 

 

9

”Packlista”

 

 

10

Sista förberedelserna

 

 

11

PRAKTIK

Blogga, broschyr, foto

 

12

PRAKTIK

Blogga, broschyr, foto

 

13

PRAKTIK

Blogga, broschyr, foto

 

14

PÅSKLOV

 

 

15

Sammanställning, inlämning,

 

 

16

Inlämning, utvärdering

 

 

17

Inlämning skriftligt

 

 

18

Göra muntlig presentation

 

 

19

Öva, färdigställa muntlig presentaton

 

 

20

Muntlig presentation

 

 

 

Under alla dessa veckor kommer jag dessutom skriva loggbok samt uppdatera min hemsida eftersom jag vill att hemsidan ska följa min väg till Spanien så måste alla delar även finnas med där.

Välkommen

Välkommen till www.hundlivespania.n.nu.

Min väg mot SOS-animals i Spanien

Kontak: hundlivespania@hotmail.com

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)