Loggbok

Här kan ni följa hela mitt arbete från första till sista delen av mitt projekt!

29/2 2012

Det jag började min lektion med idag var att kolla upp vad det är för glutensymboler i Spanien. Jag gick in på celiakiförbundets hemsida och kollade och upptäckte att det är samma symbol som gäller i hela Europa, det kändes bra för det är något som jag är van vid att leta efter!

Därefter så läste jag återigen genom mallen för projektarbetet för att se att jag fått med allting hittills samt se vad det är för arbete jag skall göra när jag kommer hem från Spanien. Vi skall ha både en muntlig redovisning samt en skriftlig inlämning inklusive min broschyr. Jag känner nu att det kan bli lite stressigt efter jag kommit hem då jag även skall vara borta första veckan i skolan (kommer dock att arbeta på påsklovet istället). Så för att minska stressen lite så började jag med min muntliga redovisning idag då det är lättare att fortsätta med något som redan är påbörjat istället för att behöva börja på något nytt när jag kommer hem igen.

Det är nu enbart 2! dagar kvar tills jag åker! Jag är både spänd och nervös men även lite orolig över hur allting kommer att gå. Jag tror ändå dock att projektarbetet i sig har gjort mig mer förberedd på att åka iväg då jag har haft tid att ta reda på information, ta fram eget material jag kan använda mig av osv.

Jag tycker än så länge att jag har valt ett bra projektarbete för jag tror att det kommer vara väldigt lärorikt och bra erfarenhet att åka till Spanien och göra mitt volontärarbete. Att jag då också har ett mål med min resa och uppgifter jag ska arbeta med under min tid där nere gör nog att jag kommer få ut ännu mer av min resa och få större kunskap. Det enda tråkiga är att jag inte har lyckats få några sponsorer så att jag ”enbart” kommer bidra med min arbetskraft. Jag tror att anledningen till att jag inte fått några sponsorer delvis beror på mig men även till en viss del företagen. Jag har varit lite för feg när det gäller sökandet då jag tycker det är svårt att ”tigga” om pengar, jag kanske inte har varit tillräckligt på helt enkelt. Men sen tycker jag också att det vart dåligt av företagen att inte ens svara eller försöka hjälpa mig så det är lite tråkigt det med. Det var ändå tur att sponsorerna enbart var en liten del av projektet då det andra arbetet tagit längre tid än jag förväntat då jag tagit mig tid till att bearbeta det för att det skall bli så bra som möjligt.

Det var nu sista projekttiden innan jag åker och jag känner mig ändå färdig och förberedd. Trots några hinder på vägen så som inga sponsorer och liknande så tycker jag att jag förlagt tiden bra då jag har hunnit med allt jag tänkt att jag skulle hunnit. Jag har skrivit ut material som skall underlätta min vistelse så som papper om glutenintolerans – vad jag tål/inte tål, information på engelska samt spanska att jag är glutenintolerant osv. Jag har även tagit fram frågor som jag skall använda mig av min broschyr då jag själv tycker det är väldigt intressant och viktigt med volontärarbete och vill locka andra till att ta del av detta också. Självklart finns det saker som jag skulle kunna arbetet mer med så som sponsorer, förbereda inlämningen samt redovisningen osv men det är nu bara upp till mig att se till att jag färdigställer detta när jag kommer hem, jag har ändå en del tid på mig så det gäller bara att prioritera.

28/2 2013

Det jag började med idag var att kolla igenom allt jag skrivit ut – saknas något? Jag tyckte att det idag såg bra ut och kunde inte än komma på något jag glömt.

Därefter var det dags för ett nytt inlägg på bloggen. Jag valde att berätta lite om mig själv och mitt projekt för att de som inte besökt min hemsida ska kunna få lite bakgrundsinformation också. Det blev ett rätt så lång inlägg då jag skrev om min skolgång, mitt projekt, SOS-animals, mina mål samt mitt ”uppdrag” med resan.

Det sista jag hann med att göra var att lägga ut på hemsidan att jag nu börjat blogga samt länkat båda mina sidor på facebook ifall det är någon som skulle vilja följa mig under min resa.

Det är väldigt lite tid kvar tills jag åker nu och jag är taggad men även väldigt nervös – kommer jag förstå någonting? Kommer jag komma in i gruppen? Kommer jag sköta mig på det sätt de förväntas av mig? Hur kommer vi bo? Vad kommer vi göra? Massa frågor i mitt huvud. Men det känns ändå som att jag skapat de bästa förutsättningarna för mig själv genom att göra alla listor jag gjort, skrivit en packningslista, hållit kontakt med SOS osv. Tack vare det jobbet så har jag ändå lite att luta mig tillbaka mot och jag tror att detta kommer göra att jag blir mindre stressad så det känns bra!

21/2 2013

Idag så har jag skrivit färdigt min översättningslista samt skrivit ut alla uppgifter jag hittills framställt för att kunna ta med dessa när jag åker. Jag har lagt ut ett inlägg på min blogg om när jag åker osv. så att de som är intresserade av att läsa vet när bloggen kommer att starta upp ordentligt. Jag har även kollat på de uppdateringar SOS-animals har lagt upp på sin hemsida.

7/2 2013

Jag har idag hittat en app som jag laddat ner i min telefon för att kunna blogga när jag är nere i Spanien. Jag har fått reda på att det skall finnas ett trådlöst nätverk jag kan koppla upp mig mot och då blogga från detta. Jag har kollat lite funktioner och liknande för att lättare kunna använda mig av denna app när det väl är dags.

Efter det så kollade jag runt lite på celiaki-förbundets hemsida (förbundet för glutenintolerans). Där hade dom en länk ”utomlands” som man kan kunde gå in och se andras kommentarer om vart det finns bra ställen med glutenfri mat i olika länder och städer. Jag hittade även här ett kort man kunde ladda ner där det står på olika språk att man är glutenintolerant och vad man kan/inte kan äta lite kortfattat.

Därefter fortsatte jag med min mer ingående översättningslista på vad jag tål och inte tål.

13/1 2013

Idag så har jag först och främst kollat igenom det material jag arbetade fram förre gången vi hade lektion:

-          Är alla de frågor jag tänkt ställa med?

-          Är det översättning på mina frågor?

-          Har jag fått med all viktig information om vägbeskrivning?

Därefter så har jag skrivit på en lista med mat som jag ej tål eftersom jag är glutenintolerant. Jag har även sökt översättning på dessa så att de finns på både spanska och engelska. Detta har jag gjort dels för att lättare kunna fråga mig fram om vad jag tål och inte tål, det blir även lättare för mig när jag handlar om jag kan kolla innehållsförteckning och liknande.

Nästa vecka ska jag fortsätta med min ordlista samt leta upp viktiga spanska ord om flygplatsen, så som anvisning till bagageuthämtning, ankomsthall och liknande.

24/1 2013

Idag har jag gjort massa olika saker, lite utav varje helt enkelt. Jag har fortsatt med mina frågor samt översatt dessa till engelska för att kunna ha lite backup när jag skall ta reda på svaren i Spanien. Jag har även kontaktat SOS-animals igen för några sista frågor eftersom det nu inte är så långt kvar tills jag skall åka. Jag har även skrivit av vägbeskrivningen från flygplatsen till mitt upphämtningsställe för att veta vart jag skall ta vägen när jag kommer till Malaga. Sist så skrev jag ut mailet jag fått från SAS om min flygbiljett för att kunna skicka det Realgymnasiets huvudkontor för att få de stipendiepengarna jag blivit lovad.

Jag har ännu inte fått något svar från de företag jag kontaktat vilket jag tycker är tråkigt.. Så jag får helt enkelt trotsa min ”feghet” och gå till dom och prata öga mot öga. Jag har bestämt mig för att göra klart allting innan jag går dit för att vara säker på att allt fungerar och är klart innan jag lägger ned tid på något annat som gör att jag inte blir färdig med de viktigaste sakerna.

Överlag tycker jag att mitt arbete går bra, det enda är ju en liten besvikelse gällande sponsring men det är väl sånt man får ta och jag är en lärdom rikare än tidigare. Jag är ändå nöjd med mitt val av projekt då jag tycker det är väldigt roligt eftersom jag får jobba med något som jag verkligen är intresserad av.

17/1 2013

Idag så har jag enbart fortsatt komma på de frågor jag skall ha med mig till Spanien. Jag har än så länge kommit på frågor angående volontärer, sjukvården samt hundarna. Jag skall nästa lektion komma på de sista frågorna jag skall ha samt översätta dessa till engelska för att kunna formulera mig rätt när jag skall ställa frågorna. Jag skall dessutom göra en liten kort ordlista jag kan ha med mig eftersom jag är glutenintolerant så måste jag kunna hitta sådan mat, och det är då lättare om jag kan visa orden på deras språk om de inte förstår vad jag menar.

10/1 2013

Första lektionstillfället efter jullovet var det idag. Jag började med att kolla runt lite på min hemsida, lite statistik samt poängsamlande som gör att ju mer poäng man har desto mer funktioner kan man använda sig av på hemsidan. De funktioner jag låst upp är att jag kan synas på google men även att en annan av de huvudhemsidor på N.nu (där jag skapat min hemsida) kommer att göra reklam för min sida. Därefter gjorde jag ytterligare ett försök med att kontakta två företag, Hööks och My one så jag hoppas på bättre lycka denna gång.

Jag har även börjat fundera och skriva upp vilka frågor det är jag vill få besvarade nere i Spanien för att kunna göra den broschyr jag tänkt jag ska göra. Dessa frågor handlar om volontärer, hundarna, sjukvården men även lite lagar om adoption och liknande.

Jag tycker att det är roligt att jobba med mitt projekt och börjar bli liten nervös eftersom jag vet att det är snart dags att åka dit. Det enda som gör mig lite nedstämd gällande projektet är att jag inte lyckas så bra med min sponsring, jag visste att det skulle vara svårt men hade ändå vart bättre att fått ett nej än att stå utan ett svar. Men det är bara att bita i det sura äpplet och fortsätta kämpa så kanske jag lyckas tillslut J

13/12 2012

Idag så har jag faktiskt inte rent praktiskt fått så mycket gjort.. Jag har tänkt om lite när det gäller sponsring eftersom jag hittills inte har lyckats så bra på denna fronten. Jag har nu bestämt mig för att istället för att söka pengar, ta kontakt med företag och fråga om jag kan få köpa deras produkter till inköpspris istället för att kunna ta med dessa till Spanien.

Jag känner att jag vill hjälpa till mer i Spanien än bara arbeta de tre veckorna jag är där, så genom att samla ihop produkter – leksaker, foder osv. så kan jag bidra med lite mer. Allt mitt stipendie har gått till flygresan så jag har tyvärr inte pengar kvar för att köpa dessa produkterna.. Så nästa steg är nu att jag ska försöka komma på något vis jag kan samla in pengarna och det är detta jag har kollat runt på idag, dock utan något större resultat.

06/12 2012

Förra torsdagen bokade jag biljetter tur och retur till Spanien! Jag kommer åka den 9 mars och komma hem den 31 mars. Det är väldigt spännande nu när jag vet att det faktiskt blir av, nu har jag börjat förstå att jag faktiskt ska åka till Spanien, själv, i tre veckor! Lite läskigt men det ska bli jätteroligt!

Jag har idag hittat en hemsida som heter sponsra.com där man kan lägga in en annons för att söka sponsring. Jag vill fortfarande söka sponsorer även om jag fick stipendiet eftersom jag kan behöva utrustning med mig, jag måste kunna leva där nere (stipendiet täcker enbart flygbiljetten) och andra tillkommande kostnader. Jag skapade en användare här och lade in en annons där jag förklarar mitt projekt och mig själv kortfattat så nu hoppas jag att jag får höra något.

Jag har även pratat med min syster och hon har sagt att hon kan länka min hemsida på sin sida så då får jag ut informationen ytterligare och inte bara i Borås utan även i Stockholm, där hon bor.

Som vanligt så har jag också fixat till lite på hemsidan, några småjusteringar för att göra det bättre och ge ett mer seriöst intryck.

29/11 2012

Vi har nu fått reda på om vi fick stipendiet från skolan eller inte, och jag fick det! Så nu är jag väldigt glad för nu känns det att det verkligen kommer att bli av! Så nu när jag har fått reda på detta så har jag börjat kolla flygbiljetter lite mer på ”allvar” än innan. Jag hittade idag ett bra flyg med SAS som jag har mailat och frågat om det är något som kan fungera.

Jag har även insett att jag inte kommer att hålla min tidsplan tyvärr, detta på grund av sponsorer. Jag har satt att jag skall vara färdig med dessa till jul men har insett att det var lite svårare och mer krävande än vad jag kanske trodde. Jag har därför bestämt att sökandet efter sponsorer skall få ligga kvar ända fram till den dagen jag åker. Jag kommer då att göra detta på min fritid för att kunna hålla tidsplanen för de övriga uppgifterna så att inte allting blir kaos. Nu när jag har fått ordning på detta så tror jag att jag kommer ha lite bättre koll inför kommande lektioner.

Jag har dessutom idag sökt upp telefonnummer till olika företag som jag ska söka sponsring av. Jag har tidigare mailat några företag men ej fått något svar så jag hoppas att detta ska ge bättre utslag.

15/11 2012

Idag så har jag gjort lite olika saker:

-          Uppdaterat hemsidan lite

-          Kollat upp eventuella sponsorer

-          Mailat två företag om kontaktuppgifter

-          Kollat på internetsidor med tips om hur jag ska gå tillväga för att få sponsring

-          Börjat kolla lite på flygbiljetter samt mailat SOS och frågat om lite mer information

-          Börjat göra en powerpoint som jag kan använda mig av vid sponsringen

Jag inser nu att jag kommer ha lite svårt att följa min tidsplan, sökningen av sponsorer kommer få ligga med under hela tiden fram tills praktiken väl äger rum. Det är svårt att veta hur lång tid det ska ta eftersom allt arbete inte är upp till mig utan även till de andra människorna jag kontaktar. Jag tycker själv att det är lite jobbigt att ta kontakt med personer jag inte känner  för att i detta fall då söka sponsring, men jag har bestämt mig för att ringa och försöka så får det bära eller brista. Efter första samtalet så tror jag att det kommer kännas lättare.

Just nu är det mest praktiskt arbete som ska göras och det är väl inte alltid jätteroligt och inspirerande, men jag vet att jag måste göra det för att kunna genomföra mitt arbete så det är bara att bita i det sura äpplet och tänka på hur resultatet kommer bli om jag gör detta bra. Nästa vecka har vi studiedag men jag har tänkt att jag då på fritiden skall börja kontakta sponsorerna så att jag inte fastnar och inte får något gjort.

8 November 2012

Idag så har jag uppdaterat min hemsida lite, jag har lagt till ett kommentarsfält för att de som läser min hemsida skall kunna vara med och tänka och tycka. Jag har även skrivit färdigt det personliga brev jag ska använda mig av när jag söker sponsorer. Jag har idag stött på lite problem då jag inte riktigt vet vad jag kan erbjuda mina sponsorer i gengäld. Lite idéer som artikel i tidning och så har kommit upp men eftersom jag behöver söka sponsorerna nu och jag inte skall iväg förrän vecka 11 så är det lite svårt att veta hur jag ska lösa det. Jag har bestämt att jag ska söka sponsorer och det jag nu har att erbjuda är länk och logga på min hemsida (som syns på facebook för mina 500 vänner), erbjuda att jag kan använda mig av reklamprodukter dels nere i Spanien men även på bilder på hemsidan, de ska även bli tackade på baksidan av min broschyr samt då eventuellt länkas från en tidsskrift.

25 Oktober 2012

Idag så har jag enbart jobbat med mitt personliga brev till sponsorerna. Jag hann tyvärr inte färdigt då jag fått göra om en del för att inte bara skriva massa babbel – kvalité inte kvantitet. Jag har än så länge skrivit om mig själv och mina erfarenheter inom djurbranschen samt påbörjat presentationen av mitt projekt. Nästa gång måste jag färdigställa brevet och får då även reda på om jag fått stipendie eller inte. Därefter så är det dags att söka sponsorer så jag har tänkt att jag över lovet skall kolla upp vilka företag jag eventuellt kan kontakta så att jag har det färdigt till nästa gång. Nu är det bara att hoppas på att de är intresserade av sponsring!

18 Oktober 2012

Fjärde tillfället för projektarbete idag. Det jag gjort idag är ett att göra en ansökan om Realstipendie. Man skulle göra ett dokument där man skriver om sig själv, om projektet eller platsen man ska till och vilka kostnader man har. Mitt dokument blev cirka två sidor då informationen om mig själv är den som tar störst plats. Först tyckte jag att det skulle bli svårt att skriva om mig själv eftersom jag inte vet hur jag uppfattas av andra, jag kan inte skriva att jag är en glad person tillexempel för jag vet inte om andra uppfattar mig så. Men jag bestämde mig för att istället berätta om hur mitt liv är snarare än hur jag är som person. Detta var däremot inte så svårt, jag vet vad jag vill med mitt liv och vilka områden det är som jag brinner för, vilka som är mina intressen. Jag gör alltid mitt bästa, vilken uppgift som än ges mig, och jag hoppas att detta visas i mina arbeten och mina texter. Nu är det inte mer än att bara vänta och hoppas på att jag får stipendiet och är ett steg närmare SOS i Spanien. För varje lektion blir jag bara mer och mer taggad på att åka!

11 Oktober 2012

Idag så har jag först och främst skickat in min projektplan, dock med en sista ändring. Och efter det så bestämde jag mig för att jag behöver uppdatera mina internet sidor lite, så att folk förstår varför de finns etc.

Jag har nu gjort en tidsplan och ska därför försöka hålla mig efter den och började idag med ansökan av stipendie från skolan. Vi ska där skriva om oss själva, varför vi behöver pengar, vart vi ska och liknande. Detta började bra eftersom jag redan kan svaret på alla dessa frågor så är det bara att skriva ner dem och sen hoppas på det bästa!

Överlag så kom jag inte jättelångt idag eftersom jag gjorde lite saker på de flesta delarna av mitt projekt, lite finjusteringar så att säga. Nästa vecka så ska jag fortsätta med detta dokument eftersom det inte är så långt kvar tills att det ska vara inlämnat, och då måste det vara färdigt och välskrivet.

4 Oktober 2021

Detta var tredje tillfället med projektarbete och mitt arbete går framåt. Det första jag gjorde idag var att göra en tidsplan fram till vecka 22 då den slutliga presentationen av mitt arbete äger rum. Det är rätt svårt att uppskatta denna tid eftersom jag inte vet hur snabbt jag arbetar men även eftersom jag har kontakt med andra människor och då även måste anpassa mig efter dem. Men jag har nu en preliminär planering vilket gör att jag har lite lättare för att se vad som behövs göras och när det behövs göras. Jag kunde tyvärr inte göra den helt färdig för jag måste först kontakta rektorn. Vi kan söka stipendium från skolan och jag måste då veta när detta ska ske samt när vi får reda på om vi fått det, för att kunna boka flygbiljetter osv.

När jag var färdig med detta började jag uppdatera min hemsida, jag lade till information om mig själv, mitt projektarbete och lite fakta om sponsring.

Jag tycker fortfarande att det känns som att jag är på rätt spår och har valt ett arbete som inte är omöjligt. Det är väldigt kul att göra detta eftersom jag vet att om jag gör det bra så kommer jag få en jättebra upplevelse och mycket lärdom i Spanien.

27 September 2012

Idag så hade jag tyvärr inte möjlighet att delta på lektionen utan detta jobbade jag istället in under min lunch. Först och främst fick jag nya informationspapper om bland annat inlämningen och projektplanen. Jag läste igenom dessa samt mitt påbörjade arbete för att kolla att jag gjort på det vis jag skulle och det stämde överrens bra enligt mig. Det jag denna vecka bestämt mig för att göra var att påbörja min tidsplan och göra upp en bra planering. Jag kollade upp alla viktiga datum för att kunna göra planeringen så som inlämning och redovisning men även våra läsårstider då vissa dagar faller bort.  Jag hann inte komma så jättelångt med den övriga planeringen men ändå en liten bit på väg. Det är såklart svårt att än så länge säga om det är en bra eller dålig projektplan jag gjort men rent teoretiskt ser den bra ut så jag hoppas att den även sen kommer att fungera i praktiken. Trots det lilla jag gjort i tidsplanen så har jag redan fått en bättre bild av vilken tid vi har att handskas med och när dessa tider infaller. Nästa vecka ska jag göra klart den preliminära tidsplanen och projektplanen samt skicka in dessa och förhoppningsvis få lite feedback på detta.

20 September 2012

Idag så har jag börjat skriva på min projektplan. Jag tycker att jag har kommit en bra bit och har en ganska klar bild över min idé och än så länge känns den rimlig. Tidigare har jag även tjuvstartat lite genom att skapa en blogg och en hemsida, detta för att kunna presentera min idé för Erik för att kolla så att idén överhuvudtaget är genomförbar. Jag är väldigt taggad på att göra projektet eftersom målet med det är något jag verkligen vill och det blir en morot för att lösa en del av förberedelserna som kan kännas ganska tråkiga… Vid nästa lektionstillfälle ska jag fortsätta med min projektplan och då kommer fokus främst ligga på att få fram en tidsplan.

Välkommen

Välkommen till www.hundlivespania.n.nu.

Min väg mot SOS-animals i Spanien

Kontak: hundlivespania@hotmail.com

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)